Общински съвет-Брезник реши в детска градина “Брезица” да бъде разкрита маломерна яслена група

Маломерна яслена група ще бъде разкрита в детска градина “Брезица” в град Брезник. Решението за това беше прието от Общински съвет-Брезник на провелото се по-рано днес заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинските съветници на Брезник разгледаха докладна относно разрешение за формиране на маломерна яслена група към детската градина. Докладната е във връзка с член 59 от Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование. По време на сесията стана ясно, че яслената група в детската градина е разкрита в условия на пандемия. В началото е имало 10 заявления за посещение на деца в групата, но вместо това тя е стартирала с 8 малчугани. Броят им се е намалил още малко и в момента 6 деца посещават яслената група.

Общинските съветници гласуваха с 13 гласа “за” да бъде разкрита маломерна яслена група в детска градина “Брезица”. Надеждата на местната власт е от пролетта на 2021 година яслената група да започне да се запълва с още деца.

Яслената група в Брезник започна да функционира от средата на месец септември тази година с максимален капацитет от 16 места. В детската ясла се отглеждат деца от 1 година и половина до 2 години и половина.

Виж също...

Loading...