Мая Манолова в Брезник: Хората се страхуват от коронавируса, PCR тестовете трябва да са безплатни – ВИДЕО

Председателят на гражданската платформа “Изправи се.БГ” Мая Манолова посети град Брезник. Посещението е част от визитата на бившия национален обществен защитник в област Перник, която е предвидена за днес, предаде репортер на Zapadno.com.

След кратка среща с граждани на централния градски площад, Мая Манолова, представители на общинската структура на гражданската платформа “Изправи се.БГ” за Брезник и председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков отидоха да изпият по кафе или чай в местно заведение. Там репортер на Zapadno.com откри Мая Манолова и я попита дали е удовлетворена от срещата и с брезничани. “Харесвам хората в Брезник. Харесвам и самия Брезник – чисто, подредено място. Познавам много хора в Брезник. Тук имам много приятели, така че не е изненадващо че хората ме посрещнаха добре. Дори с полицаите разговаряхме надълго и нашироко по техните проблеми.”, каза Мая Манолова пред камерата на сайта.

Председателят на гражданската платформа “Изправи се.БГ” каза още, че проблемът за хората е страха от коронавируса COVID-19. “Наистина хората ги е страх. Хората се паникьосват и заради това, което чуват като сигнали от властта и заради тоталната липса на организация, която извън големите градове се усеща още повече. Наистина хаосът е пълен. Не е ясно точно колко са заразените, кои са контактните, защото хората нямат пари да си направят скъпите PCR тестове. За едно 4-членно семейство 400 лева са си много пари. За пенсионерите 100 лева – 1/3 от пенсията. Не могат да си го позволят.”, каза Мая Манолова. Нейният призив към властта е PCR тестовете да са безплатни за всички.

Посещението на Мая Манолова в област Перник включи и брезнишкото село Ноевци, както и други населени места в региона. Срещите се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени от здравните и местни власти.

Вижте във видеото на Zapadno.com какво още каза Мая Манолова в Брезник:

Виж също...

Loading...