За обхванатите в Брезнишко деца се отпускат 1 538 лева, които са за финансиране на образованието им

Правителството одобри допълнителни средства за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст на територията на община Брезник. Парите се предоставят по бюджета на Община Брезник от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата бяха одобрени от правителството на провелото се на 18 ноември правителствено заседание. Чрез решението на Министерски съвет се отпускат общо 19 750 лева за финансиране на обучението на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст, за месеците ноември и декември на 2020 година, поясниха от правителствената информационна служба. Те са предвидени за обучението на 353 деца от седем общини, които към момента имат приети решения на Общинските съвети и са осигурили необходимите условия за осъществяване на задължителното предучилищно образование на тези деца. Сред тези общини е и Брезник, а решението на местния Общински съвет беше прието на 23 октомври тази година.

През октомври Общински съвет-Брезник даде съгласието си за въвеждане на задължителна предучилищна подготовка на 4-годишните деца в детска градина „Брезица“ в град Брезник и филиала в брезнишкото село Ноевци.

Допълнителните средства, които държавата отпуска за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст в Брезнишко възлизат на 1 538 лева.

Виж също...

Loading...