За камерите на пътя Перник – Брезник трябва да се изгради кабелна захранваща линия с ниско напрежение

Важно решение за електрозахранването на системата с камери по пътя Перник – Брезник трябва да бъде взето на 26 ноември от пернишките общински съветници, научи Zapadno.com.

Общинският съвет в Перник ще трябва да реши за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива за изграждане на кабелна захранваща линия с ниско напрежение 1 000 волта за нуждите на стационарната контролна единица на пътя в отсечката Перник – Брезник. Системата се намира на второкласен път 63, в района на пернишкия квартал “Радина чешма”. Дължината на проектното трасе за кабелната линия е приблизително 10 метра. Трасето започва от електромерно табло, монтирано на стоманобетонен стълб в района на стационарната система в квартала.

Подобни решения за комплексни проекти за инвестиционни инициативи за изграждане на кабелна захранваща линия за стационарни контролни единици са взети или предстои да се решат от други Общински съвети в страната, на чиято прилежаща територия вече са монтирани тол камери.

Стационарната контролна единица беше изградена през 2019 година и е част от електронната система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол) и на база време за леките автомобили, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Това е втората нова система с камери, която се монтира по второкласния път. Другата система с камери е монтирана край трънското село Слишовци. Камерите там също са част от електронната система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...