В община Трън са набрани значително повече от необходимия брой преброители за преброяването през 2021 година

Необходимият брой кандидати за преброители и контрольори за преброяването през 2021 година в община Трън е достигнат, съобщиха за Zapadno.com от отдел “Статистически изследвания-Перник”.

По последна информация от Община Трън кандидатите за преброители са 122,9 % или над 22,9 % от необходимия брой лица. Кандидатите за контрольори на преброяването на населението и жилищния фонд са 100 % от изискуемия брой ангажирани с тази дейност лица.

Zapadno.com припомня, че през месец септември Община Трън обяви кампания по набиране на кандидати за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се проведе от 22 януари до 15 февруари 2021 година. За територията на община Трън ще бъдат ангажирани 35 преброители и 10 контрольори. Заплащането ще е индивидуално и ще зависи от броя на преброените сгради, жилища и лица.

20 678 кандидати за преброители и 5 619 желаещи да бъдат контрольори са подали документи в общините в определения срок, показва обобщената справка от страната. Кандидатите за преброители и контрольори по време на преброяването през следващата година са почти толкова, колкото предварителните разчети. Според началните изчисления необходимият брой бе съответно 23 082 и 5 946, съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт.

Виж също...

Loading...