6 фирми в Брезнишко и един работодател в Трънско, засегнати от пандемията с коронавируса, получават безвъзмездна финансова помощ

Общо 7 предприятия на територията на общините Брезник и Трън получават безвъзмездна финансова помощ за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на икономиката.

По процедура „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” към средата на месец октомври са одобрени и съответно има сключени договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на 6 предприятия, които са посочили място на изпълнение, попадащо на територията на община Брезник. Пет от тях са на територията на град Брезник и един проект е на територията на по-малко населено място в общината.

На територията на община Трън е сключен 1 договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, като е посочено място на изпълнение село Слишовци.

Процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” е част от антикризисните мерки, с които се предвижда да бъде подпомогнат бизнесът в страната. До 22 октомври са одобрени за финансиране общо 21 190 броя проектни предложения, подадени в рамките на общо 28 оценителни сесии, по които стойността на предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на близо173 милиона лева, поясниха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

Виж също...

Loading...