Брезник и Трън остават без клонове на банка ДСК, но банкоматите ще продължат да функционират

Офисите на банка ДСК в градовете Брезник и Трън ще бъдат затворени от началото на 2021 година. Въпреки това банката ще положи всички усилия клиентите и от Брезник и Трън да продължават да получават високо качество на обслужване през електронните канали, банкомат, контактен център и в най-близките банкови офиси на ДСК. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на банка ДСК.

Взетото решение следва тенденциите за дигитализация на банкирането, които позволяват удобно, бързо и достъпно обслужване чрез онлайн (ДСК Директ) и мобилно (DSK Smart) банкиране, без необходимост от посещение на физически офис. Дейността на двата банкови офиса е предимно транзакционна и в огромна степен се покрива от модерните функционалности на дистанционните ни канали за банкиране. Това прави поддържането на малки транзакционни офиси икономически необосновано, поради високите стандарти за качество и сигурност, прилагани в банката, поясниха от пресцентъра на банковата финансова институция.

Съществуващите в двете населени места банкомати остават на разположение за извършване на операции по справки, теглене на суми в брой и плащане на сметки. “Напълно осъзнавайки своята социална роля за осигуряване на банкови услуги на гражданите и фирмите, Банка ДСК се стреми да предложи надеждни и удобни алтернативни канали за ежедневните транзакции, каквито са преобладаващите в банковите офиси в Трън и Брезник. В същото време, осигуряваме възможност за пълна и качествена консултация в по-големите клонове на банката.”, допълниха за Zapadno.com от пресцентъра на банка ДСК.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...