Дезинфекцират Трън заради коронавируса, а на пазара в града се създава еднопосочно движение

Еднопосочно движение при посещението на пазара в Трън се създава, гласи заповед на кмета на общината Цветислава Цветкова.

Заповедта е от 26 ноември и е във връзка с решението на Министерски съвет за удължаване на срока на обявената извънредна епидемична обстановка в страната и заповеди на министъра на здравеопазването от 25 ноември. Сред забраните, разписани в документа, са преустановяването на провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия, затваряне на фитнес залата, преустановяване посещенията на всички заведения за хранене и развлечение, като се допускат само вземане или доставки на храна.

Друга разписана мярка е създаване на еднопосочно движение при посещението на пазара, който се намира на улица “Петко Д. Петков” в Трън. Посетителите и работещите на петъчния пазар са длъжни да носят защитна маска и да спазват физическа дистанция от най-малко 1 метър и половина.

Дезинфекция пък ще се извършва на обществени места като детски площадки, градинки, места за паркиране на автомобили, автогарата, терените пред търговските обекти, обществените сгради, тротоари и улици. Целият текст на заповедта е публикуван на сайта на Община Трън.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...