Облагородиха Бърдото със 75 млади дървета по повод годишнината от създаването на ООН – ВИДЕО + СНИМКИ

Общо 75 фиданки са засадени днес на лесопарк Бърдото, съобщи за Zapadno.com заместник-директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” Петя Стамова.

Инициативата е свързана със 75-годишнината от създаването на Организацията на обединените нации. Залесяването е трябвало да се случи през пролетта, но е било отложено поради противоепидемичните мерки с цел недопускане разпространението на коронавируса.

На площ от 1 декар са засадени 75 фиданки от дървесните видове явор, ясен, липа и люляк. Фиданките са отгледани в горски разсадник “Старият яз” край Брезник. В дейностите с доброволен труд са се включили служители на “Държавно горско стопанство-Брезник”, поясни заместник-директорът на териториалното поделение Петя Стамова. По този начин районът на лесопарка се облагородява с нова гора за радост на посетителите и горските обитатели.

На 24 октомври се навършиха 75 години от създаването на Организацията на обединените нации (ООН). Организацията е създадена с цел избягване на нов глобален конфликт след трагичните изпитания по време на Втората световна война.

Вижте видео и разгледайте снимки от залесяването, които “Държавно горско стопанство-Брезник” предостави на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...