Спират курсове за Брезник, Бегуновци, Ноевци, Ребро и Долна Секирна до края на извънредната ситуация

Курсове за обществен превоз на пътници от и към населени места на територията на община Брезник ще бъдат временно преустановени, съобщиха за Zapadno.com от автобусен транспорт “Кракра”.

В сила от утре (30 ноември) спират курсове за град Брезник, брезнишките села Бегуновци, Ноевци, Долна Секирна и от село Ребро. Спирането ще засегне пътници и от населени места в съседната община Перник, през които преминават пътническите бусове. Причината за временното спиране на определени курсове е епидемичната обстановка в страната, поясниха за Zapadno.com от ръководството на фирмата-превозвач.

До края на извънредната ситуация в България спират следните курсове:

6:00 часа – Брезник – Вискяр – Перник

9:00 часа – Брезник – Бегуновци – Перник

15:20 часа – Ребро – Брезник

22:30 часа – Перник – Ноевци

4:30 часа – Ноевци – Перник

12:00 часа – Перник – Батановци – Брезник

14:20 часа – Перник – Ноевци – Долна Секирна

12:10 часа – Перник – Мещица – Брезник

Zapadno.com припомня, че в преди няколко дни Министерски съвет прие решение за удължаване срока на обявената епидемична обстановка, считано от 1 декември 2020 година до 31 януари 2021 година. “През последния месец в страната се наблюдава неблагоприятна тенденция за увеличаване броя на хоспитализираните лица, в това число и на лицата, настанени в структури за интензивно лечение, както и нарастване на смъртността. Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване разпространението на COVID- 19, както и на въздействието му върху общественото здраве и здравната система.”, поясниха от правителствената информационна служба.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...