Бабиното ханче край Брезник предлага за вкъщи гозби от ръцете на баба, мезетата на дядо и други вкусотии

Крайпътното заведение за хранене “Бабино ханче”, което се намира на главния път Брезник – Перник, започна да предлага храна за вкъщи. Засега всичко от менюто на ханчето се предлага от място, но се обмислят и доставки по домовете, научи Zapadno.com.

Бабиното ханче работи от 3 години и предлага разнообразен избор от гозби, мезета, разядки и други. “Яжте, пийте, добра дума думайте и се радвайте на живота!”, е девизът на заведението. Хората, посетили ханчето през топлите месеци, са се потапяли в атмосферата на селския дух сред зеленината в покрайнините на Бърдото, кокошките и дружелюбните котки в градината. Тези пък, които в студените месеци са търсили топлина, са я намирали до старата печка, битовия интериор и уют в заведението. Сега поради обстоятелствата Бабиното ханче няма как да обслужва клиенти, но ще предлага храна за вкъщи.

Селска пърженица, праз лук с яйца и панирано овче сирене с мед и орехи са само част от гозбите, сътворени по рецепти на старите баби. В менюто е отделено място и за дядови мезета – домашен ръчно месен кашкавал, сирене със зехтин и зеленчуци във фолио на скара и други. Присъстват и традиционните за всяко заведение и любими за българите кюфте, кебапче и други месни продукти, приготвени на скара на жар.

“Поради влошената епидемиологична обстановка и наложените ограничителни мерки продължаваме да работим с храна за вкъщи, засега от място, обмисляме и доставки по домовете за които ще ви уведомим.”, съобщиха от заведението във Фейсбук профила си. Клиентите на “Бабино ханче” получават 10 % отстъпка при вземането на храната от място. Телефонът на ханчето е 0877 399 550 и приема заявки от 11 до 21 часа. Фейсбук профилът пък може да откриете като натиснете тук.

Разгледайте менюто и снимки на част от храната, която Бабиното ханче предлага:  

 

Ако желаете и вашето заведение или търговски обект да достигне до читателската аудитория на информационния сайт Zapadno.com, пишете на електронна поща info@zapadno.com или позвънете на телефон 0895 212 868.

Виж също...

Loading...