Брезнишката вокална група “Песенна дъга” е удостоена със специална награда от конкурса „Мисия учител“

Вокална група “Песенна дъга” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” е удостоена със специална награда от XXVIІІ национален ученически конкурс “Мисия учител”, който се организира от националният клуб “Родолюбие”, научи Zapadno.com.

През месец октомври завърши класирането по заключителния етап на XXVIІІ национален ученически конкурс организиран от националният клуб “Родолюбие” под наслов: „Учредяване на българската Екзархия – 1870 година – венец на църковно-националните борби“. “За наше огромно съжаление, и на участниците – ученици и учители, и на организаторите от национален клуб „Родолюбие“ в настоящата година поради съществуващата извънредна епидемиологична обстановка церемония по връчване на наградите в присъствена форма няма да се състои. Конкурсът приключи успешно въпреки необичайната обстановка. Отново над сто участници от десетки населени места представиха своите разработки в трите конкурсни направления и бяха оценени от научното жури.”, съобщиха от Синдиката на българските учители. В събитието са участвали и българските училища в чужбина – от Истанбул до Ванкувър, като най-масово е било участието на учениците от Украйна и Молдова.

Ивета Иванова, Екатерина Миткова, Василена Георгиева и Елиза Костадинова
от вокална група “Песенна дъга” са взели участие в конкурса. Те са представили презентация на тема “Фолклорът е най-ценното наследство от дедите ни”. Участието на групата в конкурса се е състояло онлайн, поясни ръководителят на “Песенна дъга” Николина Байкова. Журито е присъдило специална награда за вокалната група от Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...