Коледната украса в град Трън засия с детски възгласи и нова атракция – ВИДЕО + СНИМКИ

Детски възгласи белязаха включването на коледната украса в центъра на град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази година включването на светлините беше символично и без традиционната празнична програма. Причината е спазването на противоепидемичните мерки с цел недопускане разпространението на коронавируса COVID-19. Въпреки ограничителните мерки и липсата на тържествена програма, деца и възрастни изпълниха малка част от площад “Владо Тричков” в Трън, за да видят как ще светнат светлините и високата коледна елха.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова и група деца включиха светлините. Малчуганите отброяваха от 10 назад, за да помогнат за грейването на коледната украса. “Ето, запалихме ли я?”, попита кметът на Трън децата, а те отвърнаха с радостни възгласи. Децата побързаха да отидат до новата атракция – светещия с различни зимни фигури шадраван. Там със своите родители и роднини си направиха снимки за спомен. Кметът Цветислава Цветкова също направи няколко снимки на коледната украса.

Коледните светлини са закичени по парковите лампи на площада, фасадата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, перголата над площада, високата елха до хотел “Ерма” и уличните стълбове на улица “Гочо Гопин”.

Вижте как включиха коледната украса в град Трън във видеото на Zapadno.com:

Разгледайте снимки от коледната украса в центъра на Трън:

Виж също...

Loading...