Община Трън води преговори с фирми за превоз на пътници за спасяване на обществения превоз

До средата на месец декември ще стане ясно коя фирма ще извършва обществен превоз от и до населени места в община Трън. В действие е прилагането на спешна мярка, за да се избегне прекъсването на транспортното обслужване на населението, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелото се през миналата седмица заседание на Общински съвет-Трън е приета докладна от кмета на общината Цветислава Цветкова във връзка с прилагането на спешната мярка, която пък е разпоредена със заповед от областния управител на област Перник инженер Емил Костадинов. “Налице е непосредствен риск от прекъсване на транспортното обслужване на населението. Прилагането на спешната мярка има за цел единствено да се избегне прекъсването на транспортното обслужване, докато възложителят проведе процедура по възлагане на автобусните превози по Закона за концесиите или Закона за обществените поръчки.”, пише в заповедта на областния управител. Чрез нея той дава формално съгласието си за удължаване на срока на договорите за услугата обществен превоз на пътници за междуобластните автобусни линии София – Бохова, София – Стрезимировци, София – Трън, София – Кожинци и София Пенкьовци.

Общинският съвет даде съгласието си за прилагане на законови разпоредби и сключване на договор чрез пряко възлагане на обществения превоз на пътници. Срокът по прякото възлагане да е не по-дълъг от една година и до приключване на процедурата, чрез която ще се избере фирма-превозвач. Общината в Трън вече работи по въпроса, а договорът с настоящата фирма-превозвач е до средата на декември 2020 година. До края на миналата работна седмица общинската администрация е провела разговори с две фирми за превоз на пътници. Коя ще бъде фирмата-превозвач за Трънско ще стане ясно до средата на месеца. Прочетете още по темата в публикацията: Спешна мярка за транспорта до Трън може да се наложи, ако Общината не поправи новите разписания на маршрутките.

Виж също...

Loading...