Образованието в община Брезник получава 586 лева за обезщетения за месеците септември и октомври

Близо 600 лева ще бъдат предоставени по бюджета на Община Брезник от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности. Средствата са предназначени за обезщетения в сферата на образованието, предаде репортер на Zapadno.com.

Общо 586 лева е сумата, която Министерски съвет одобри за Брезник на провелото се на 25 ноември правителствено заседание. Парите са за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“.

Средствата са за изплащане на обезщетения за месеците септември и октомври 2020 година, поради промяна в структурата и състава на образователни институции, прекратяване на трудови правоотношения на друго основание, поясниха от правителствената информационна служба.

Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ цели повишаване ефективността на публичните разходи за образование чрез оптимизиране на вътрешната структура на персонала в институциите от системата на предучилищното и училищното образование, както и повишаване на привлекателността на учителската професия. С изпълнението на дейността, заложена в националната програма, се очаква положителен ефект чрез повишаване на ефективността от разходването на публичните средства за образование, допълниха от Министерство на образованието и науката.

Виж също...

Loading...