Патрулки по пътищата в област Перник глобиха четирима каруцари и петима велосипедисти, че нарушават правилата за движение

Над 1 370 нарушения установени по време на тазгодишната акция на полицията „Зима“, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

1 373 нарушения са установени в рамките на проведената на територията на Пернишка област акция „Зима“. Органите на реда са проверили 2 765 пътни превозни средства. Най-много са леките автомобили – 2 685, 38 товарни автомобила, мотоциклети и мотопеди 28, 7 каруци и 5 броя селскостопанска техника.

Издадени са 551 акта и 822 фиша. Спрени от движение са 9 пътни превозни средства. Глобени са 5 велосипедисти, 4-ма водачи на каруци и 73-ма пешеходци.
Констатирани са 109 нарушения по осветителните системи на автомобилите. Санкционирани са водачи за неизправности на устройствата за измиване на предното стъкло, с износени гуми и други, свързани с безопасността при зимни условия.

Голяма част от актовете и фишовете са за превишена скорост, неправилни маневри на пътното платно, преминаване на червен сигнал на светофара и други по Закона за движение по пътищата.

Изготвени са 4 предписания до Агенция “Пътна инфраструктура” за отстраняване на недостатъци на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътната маркировка. 9 са предписанията до местните органи за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъци на пътните настилки, вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка.

Засиленият контрол продължава през целия зимен сезон.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...