Календарът с традициите на Граово ще се разпространява от читалищата в Брезнишко от следващата седмица

Благотворителният календар на минната компания “Асарел-Инвестмънт” ще започне да се разпространява на територията на община Брезник от 9 декември. Това съобщиха от дружеството “Трейс Рисорсиз”, което представлява компанията в Брезник.

Календарът ще се разпространява в част от търговските обекти на град Брезник и читалища в общината, които са се включили в снимките за създаването му. “Възможността за дарения и подаръкът-календар ще са налични в партньорските ни търговски обекти в Брезник следващата седмица. А също и във всяко село, чието читалище е участвало във възстановките на граовските обичаи.”, съобщиха от “Трейс Рисорсиз” във Фейсбук страницата си.

Ежегодно благотворителният календар на компанията-инвеститор и Община Брезник подкрепят местни каузи и инициативи. Тази година календарът ще подкрепи читалищата в малките населени места. “Нека заедно направим подарък за читалищата в селата на община Брезник.”, призовават от “Асарел-Инвестмънт”. Всеки ще може да се включи в коледната дарителска кампания като дари 1 лев за инициативата, а за подарък ще получи календар за 2021 година, в който традициите на Граово оживяват чрез снимки. Към всеки дарен лев минната компания добавя още 3 лева. По този начин се събират повече средства, с които читалищата в Брезнишко ще бъдат подпомогнати.

В края на месец октомври читателите на Zapadno.com имаха възможност да видят как протича снимачният процес за една от страниците на благотворителния календар. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Край Брезник оживя обичаят “Открадване на булка” в подкрепа на благотворителна инициатива – СНИМКИ.

В публикацията са използвани снимки на Мирослава Климентова и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...