Коледната украса в Брезник се обогатява с повече светлини отпреди и нов изнендващ елемент в нея

Монтирането на коледната украса в град Брезник вече стартира и ще продължи през следващата седмица. Поради ситуацията с коронавируса COVID-19 от Община Брезник са взели решението тържествено включване на светлините на централния площад да няма, предаде репортер на Zapadno.com.

Със светещи гирлянди, орнаменти и други коледно-новогодишни елементи ще бъдат украсени пространството на централния площад, главната улица, която преминава през града, сградата на народно читалище “Просвещение-1870” и високо коледно дърво.

Тази година към светещите гирлянди и празнични орнаменти на читалищната сграда се добавят и нови такива, за да бъде още по-пъстра отпреди. Това поясни за читателите на Zapadno.com секретарят на читалището Пейчо Панов. Ежегодно колективът на институцията взима активно участие по празничното преобразване на центъра на Брезник. Около 70 са гирляндите, които ще бъдат окичени по централни места в града.

Скоро ще започне украсяването на огромната коледна елха, която се намира в градинката до централния градски площад. Досега дейностите по монтирането на украсата не са стартирали, тъй като вишката необходима за окичването е била заета. За радост на брезничани и гости на града в коледната украса ще присъства и нов елемент, който ще бъде изненада, поясни заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Виж също...

Loading...