Читалището на Сопица се нуждае от благотворителна помощ, за да функционира за културно-просветния живот на селото

Културно-просветният живот в брезнишкото село Сопица е на път да се възроди от млади хора. Това може да се случи чрез местното народно читалище “Светлина-1932”, което има нужда от благотворителна помощ, научи Zapadno.com.

Сурвакарската група на селото е активна, но амбицията на читалището е културата и фолклорът в Сопица да се обогатят с библиотека, фолклорна група и други самодейности. В този момент читалищната институция има нужда от помощ от всеки, който би могъл и желае да съдейства. Идеята на тази кауза е да се подпомогне материалната база на читалището, за да започне да функционира по предназначение за селото и неговите жители успешно, поясниха от народно читалище “Светлина-1932”.

Институцията, която се помещава в административната сграда на Сопица, се нуждае от всякакъв вид инвентар – бюра, рафтове, столове, техника и други. Освен материална на читалището може да се окаже книжовна помощ с книги, литературни пособия и други, чрез които ще се поднови библиотеката на селото. “Настоятелството приканва всички желаещи да се включат в нашата кауза, за да можем да върнем читалището и читалищната дейност в селото към нормален начин на живот, и да го направим по-уютно и истинско културно, духовно и образователно средище за нашите идни млади поколения които милеят за селото ни, доколкото е възможно.”, апелираха от читалището и допълниха, че тази институция изпълнява учебно-просветителски функции и самодейност.

Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с представител на читалището на телефон 0887 426 258 или чрез Фейсбук страницата Selo Sopica.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...