Трънската детска градина и училищата в Трън и Ноевци продължават да са защитени и през 2021 година

Три образователни институции на територията на общините Брезник и Трън продължават да са защитени и през следващата година. Това се случи след като правителството актуализира списъка със защитените детски градини и защитените училища в Република България за учебната 2020/2021 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Актуализацията беше извършена след приемане на решение на Министерски съвет на заседание, което се проведе на 25 ноември. В списъка остават средно училище “Гео Милев” и детска градина “Ален мак” в град Трън, както и основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци.

Актуализацията на списъка е изготвена след мотивирани предложения на кметовете на общините и решения на Общинските съвети. Извършени са проверки от Регионалните управления на образованието, както и анализ на информационните карти на детските градини и училищата в страната. Включените в списъка образователни институции отговарят на критериите за статут на защитени, тъй като децата и учениците нямат възможност да се обучават в най-близката детска градина или училище или ще трябва да изминават повече от допустимите километри, за да пътуват до най-близките учебни заведения, поясниха от правителствената информационна служба.

На правителственото заседание е прието и други решение, свързано с училищата в Брезник, Трън и Ноевци. Те са включени в списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2020/2021 година. По този начин за учениците, които са от населени места без училище, от съответните общини е осигурен безплатен транспорт до образователните институции.

Виж също...

Loading...