Най-високата коледна елха в Брезник грейна с 10-секундно отброяване, но без присъствието на тълпи от хора – ВИДЕО + СНИМКИ

Коледно-новогодишната украса в град Брезник вече официално свети. Светлините на огромното коледно дърво на централния градски площад бяха включени днес около 17:30 часа, предаде репортер на Zapadno.com.

С цел недопускане на струпване на хора на площада и около пространството му събитието не беше официално обявено. Въпреки това няколко зяпачи, основно по паркирали наблизо автомобили, дискретно наблюдаваха как дървото ще грейне.

Заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска беше единственият представител от общинското ръководство, който присъстваше на включването. Същинското включване на светлините по елхата пък беше осъществено от секретаря на народно читалище “Просвещние-1870” Пейчо Панов. С 10-секундно отброяване светлините на най-високата елха в града бяха включени. На върха на дървото се извисява червена коледна звезда.

Вижте запис от директно включване на трепетния момент във видеото на Zapadno.com:

Фасадата на брезнишкото народно читалище “Просвещние-1870” също се озари в различни празнични цветове с помощта на допълнителни светлини. За коледно-новогодишния дух на брезничани и гости на Брезник спомагат допълнителни светещи гирлянди на част от стълбовете с парково осветление на площада. Добавен е и интересен елемент, който със сигурност ще се хареса на най-малките. За празниците са монтирани още орнаменти във формата на снежинки по стълбовете на улиците “Андрей Михайлов”, “9-ти септември” и “Георги Ив. Бунджулов”. По главните улици са поставени и светещи гирлянди.

Включването на светлините на коледната елха беше излъчено и във Фейсбук страницата на читалището в Брезник.

Разгледайте снимки от празничната украса в град Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...