Нерегистрирана ловна дружинка ловува в Трънско без издадени билети за лов и дори има отпечатан календар

44-годишният мъж, който преди дни стреля в трънското село Проданча, не е член на местната ловна дружинка, нито на ловно-рибарско сдружение “Руй” в Трън. Това точниха от сдружението пред национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България”.

Zapadno.com припомня, че преди няколко дни полицията съобщи за скандал, завършил със задържан мъж, стрелял в района на село Проданча. Инцидентът е станал на 5 декември, около 9:00 часа 44-годииен жител на трънското село Проданча се скарал с един от ловната дружина в селото. Прочетете още по темата в публикацията: Скандал в Трънско завърши със задържан ловец и конфискувани ловни оръжия. Впоследствие малко след изнесената от полицията информация, стана ясно, че мъжът, стрелял в Трънско, бил бракониер и за малко щял да гръмне човек, но го улучил в ръката.

По данни на ловците в Трънско мъжът е част от нерегистрирана ловна дружинка “Единак”, която ловува на територията на групата в село Проданча към ловно-рибарска дружинка “Филиповци”. От ловно-рибарско сдружение “Руй” са уточнили пред национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България”, че дружинка “Единак” не съществува в сдружението и не са й издавани бележки за лов. В същото време на един от най-оживените търговски обекти в Трънско, може да се види календара на ловно-рибарска дружинка “Единак”, посочват трънските ловци.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...