Община Трън ще получи само 150 хиляди лева за значими проекти, сред които изграждане на каптаж в село Лева река

7 233 000 лева осигурява правителството на премиера Бойко Борисов за област Перник. С постановление на Министерски съвет се отпускат средства на няколко Общини в региона, сред които и администрацията в Трън, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Перник.

На Община Трън се дават 150 000 лева. С тях ще се направи основен ремонт на водопроводна мрежа и изграждане на каптаж в село Лева река за 60 000 лева. Включени са и 90 000 лева за ремонт на част от пътна мрежа на село Лева река към участъка на манастира “Свети Четирдесет мъченици”.

Zapadno.com припомня, че по-рано през годината местната инициативна група „Трън-Брезник-Божурище“ обединява усилията на три Общини за асфалтиране на участък от пътя в трънското село Лева река. 166 300 лева без включен ДДС или 199 560 лева с ДДС да бъде заложената сума при обявяване на обществена поръчка за реконструкция и рехабилитация на общински път до манастира в трънското село Лева река. Това пък бе решено на провело се на 9 октомври в град Трън заседание. Прочетете още по темата в публикацията: В Трънско: Чрез местата за молитва има възможност да се асфалтира път в малките села.

Виж също...

Loading...