Извънредни проверки в Брезнишко и Трънско не установиха несъответствия в малки търговски обекти и пазара на Трън

В началото на месец декември на територията на общините Брезник и Трън са извършени извънредни проверки, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

В периода от 1 до 6 декември представители на Българска агенция по безопасност на храните извършиха засилени проверки във връзка с Никулден в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Обект на засиления контрол бяха документите за произход и безопасност на рибата, спазването на сроковете и условията на съхранение, правилното етикетиране на продуктите. На територията на общините Брезник и Трън няма регистрирани специализирани магазини за риба и рибни продукти, и няма подадени заявления за регистрация на временни обекти за търговия на риба, поясниха от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

За същия период на извънредните проверки от Областна дирекция по безопасност на храните-Перник са извършили 4 инспекции на малки търговски обекти, предлагащи замразена риба, в община Брезник. На територията на община Трън инспекторите са извършили 3 проверки – една на кооперативен пазар и две в магазини за търговия на дребно, предлагащи замразена риба. При извършените проверки не са установени несъответствия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...