Училището в град Брезник ще бъде санирано, а отоплението реновирано със средствата, които държавата отпусна

През 2021 година се очаква да стартира дългоочакваното саниране на фасадата на сградата на средно училище “Васил Левски” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Санирането ще бъде факт с отпуснатите от правителството 800 000 лева. Средствата са част от общо 2 120 000 лева, които Община Брезник получава като допълнителна сума за 2021 година. “Наистина санирането на средно училище “Васил Левски” е най-голямата болка на общинското ръководство. За най-голяма радост в следващата календарна година ще можем да го осъществим.”, каза заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Друг основен проблем в училищната сграда е остарялото отопление. Неведнъж учебните часове бяха преустановявани, поради аварии по отоплителната система. Община Брезник вече се опита да осигури средства за реализирането на ремонт на системата чрез кандидатстване по проект “Красива България”. Въпреки това проектът на Общината не беше одобрен. С допълнителните пари от правителството модернизацията на отоплението в училището ще бъде факт през 2021 година.

Друга част от парите, предназначени за училището в Брезник, ще бъдат за ремонт на покрива на топлата връзка на сградата.

Друг значим проект, за който се отпускат допълнителни средства е ремонт на водопровода в град Брезник. 1 320 000 лева е сумата, която е определена за втори етап на реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа. През 2020 година бяха подменени малко над 3 километра от старите водопроводни тръби под града, с което загубите на вода намаляха.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...