Учредиха първия в България синдикат на обединените земеделски производители, който ще се бори с проблемите в бранша

Първият синдикат, насочени към всички земеделски производители в България вече е факт. Организацията е официално учредена и е звено към национален синдикат “Защита”, предаде репортер на Zapadno.com.

Национален синдикат “Обединени земеделски производители” ще се бори със статуквото и многобройните проблеми в бранша. Легитимността на организацията е потвърдена и от национален синдикат “Защита” с удостоверение, издадено по-рано днес. “Това е национален синдикат на земеделските производители, като става въпрос за обединение на всички видове земеделски производители без значение в кой сектор са. Досега не е имало подобен синдикат. Това е първият по рода си синдикат в България, обединяващ всички земеделски стопани. Идеята на синдиката е да се решават многобройните земеделски проблеми.”, сподели специално за Zapadno.com председателят на синдиката Венцислав Митков.

Идеята за новото обединение започнала с Фейсбук групата “Обединение земеделски производители (ОПЛ)”, която е създадена в началото на 2017 година. В нея открито се дискутират или показват проблеми в родното земеделие. Към днешна дата групата в социалната мрежа наброява 2 000 члена от цялата страна. Линк към Фейсбук групата може да откриете като натиснете тук.

В ръководството на националния синдикат “Обединени земеделски производители” влизат още секретарите Юлиан Георгиев и Светослав Андреев.

Очаквайте скоро още подробности за националния синдикат и целите на ръководството му.

Виж също...

Loading...