Училището в град Трън получава 750 лева за електронни дневници по национална програма за информационни и комуникационни технологии

Над 700 лева ще получи средно училище “Гео Милев” в град Трън. Средствата са предназначени за осигуряване на електронни дневници по националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“, предаде репортер на Zapadno.com.

Парите са допълнителни и бяха одобрени от Министерски съвет на правителственото заседание, което се проведе на 2 декември. Сумата, която единственото училище в пограничната община Трън получава от държавата е в размер на 750 лева. С тях ще се гарантира осигуряването на електронни дневници за учебното заведение по националната програма за информационни и комуникационни технологии.

Целите на националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование” са подобряване качеството и възможностите за електронно обучение, достъп до съвременни информационни и комуникационни технологии, внедряване на иновативни съвременни обучителни методи и създаване на условия за обучение на педагогическите специалисти за ползването им, поясниха от Министерство на образованието и науката.

Виж също...

Loading...