Ремонтът на язовир “Конска” е към своя край, в момента се работи по короната на язовирната стена

Скоро един от язовирите на територията на община Брезник ще бъде като нов. Това ще се случи, благодарение на ремонтни дейности, които държавата извършва по водоема, предаде репортер на Zapadno.com.

Язовирът, по който се извършват ремонтни дейности е “Конска”, намиращ се в землището на село Конска. 90 % от ремонтните дейности на язовира са изпълнени. “В момента се работи по короната на язовирната стена, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

През пролетта на тази година областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов инспектира ремонтните дейности на язовира край село Конска. „С реконструкцията на язовирите ще подобрим техническото им състояние, ще редуцираме рисковете от наводнения и ще осигурим безопасността на хората. Язовирите са държавна собственост и се привеждат в състояние, в което могат да бъдат експлоатирани безаварийно.“, коментира тогава областният управител инженер Емил Костадинов.

Ремонтните дейности са възложени на фирма „Монтажи“ към Министерство на икономиката. Ремонтно-възстановителни работи се правят поради застрашаване на 250-метров участък от село Конска. Обемът на язовира край населеното място е 76 000 кубически метра, поясниха преди време от Министерство на икономиката.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности по темата за язовир “Конска”.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...