Читалището в село Садовик събира фотографии за конкурса “Със Сурова в сърцето”

Местен онлайн фотоконкурс организира народно читалище “Дебелец-1932” в брезнишкото село Садовик. Конкурсът е посветен на празника Сурова, съобщиха от читалището.

За участие във фотоконкурса се събират снимки, а крайният срок е 29 януари 2021 година. “Време е да ви съобщим една приятна новина. Тя е свързана с най-любимия и тачен празник в цяло Граово.
Макар и виртуално, под формата на конкурс, ви провокираме да претворите магията му и да предадете енергията и емоцията, които го правят толкова уникален.”, поясниха от читалището на Садовик.

Темата на конкурса е “Със Сурова в сърцето”. Целта е да бъдат представени запечатани моменти от народния празник в Садовик. Друга цел е акцентирането върху красотата на маските и ликовете на сурвакарската група на селото, както и популяризирането на богатата обредна символика. Приемат се до 5 броя цифрови изображения, само във форматите .jpg или .jpeg и не по-големи от 5 мегабайта. Допуска се обработката им с допълнителен софтуер. Фотографиите трябва да са авторски, отбелязват от читалището.

Най-добрите снимки ще бъдат отличени чрез гласуване във Фейсбук страницата на читалището. Чрез него ще бъдат определени трите фотографии с най-висок резултат. Гласуването и определянето на победителите се извършва на база най-много харесвания (гласове). Трите фотографии, събрали най-голям брой гласове и класирани респективно на 1-во, 2-ро и 3-то място, заедно с всички останали некласирани, но изпратени и публикувани снимки във Фейсбук страницата, ще участват в изложба, която ще бъде открита през 2021 година, допълват организаторите.

Авторите на трите фотографии, класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място, ще получат специална предметна награда. Творбите, взели участие в съпътстващата изложба, стават притежание на организаторите и могат да бъдат използвани в рекламни материали. Подробности за регламента на фотоконкурса може да откриете като натиснете тук.

Снимка: народно читалище “Дебелец-1932”

Виж също...

Loading...