Мащабен ремонт в Брезнишко: Реновират пътната отсечка между Кошарево и Горна Секирна – СНИМКИ

Стартираха дейности по ремонт на 13-километрова отсечка на територията на община Брезник. Специализирана техника и работници по пътно поддържане ремонтират третокласния път 8114 в между брезнишките села Кошарево и Горна Секирна, предаде репортер на Zapadno.com.

Предвидени са дейностите: оформяне на банкети, почистване на окопи, изкърпване на компрометираната настилка, полагане на изравнителен пласт асфалт, полагане на износващ пласт асфалт, маркировка и други. До този момент е извършено почистване на канавки, оформяне на банкети, почистване на скатове и изсичане на храсти, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Ремонтните дейности ще продължат докато метеорологичните условия позволяват. През пролетта работата ще продължи като за следващата година е предвидено полагането на новата асфалтова настилка, добавиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Прогнозният срок за завършването на ремонта е до месец септември 2021 година. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци. Ремонтните дейности се изпълняват без отбиване на движението и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, отбелязваха от Пътната агенция.

Разгледайте снимки от ремонтните дейности по пътя между селата Кошарево и Долна Секирна:

Виж също...

Loading...