Антикризисна мярка в Брезник: Бизнеси и личните лекари в общината няма да заплащат наем за общински имоти или терени

Общински съвет-Брезник прие мярка в помощ на бизнеси и личните лекари на територията на общината. Решението за мярката беше разгледано и гласувано на провелото се по-рано днес заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

За втори път тази година общинските съветници на Брезник приеха решение, с което наемателите на общински имоти или терени да бъдат освободени от заплащане на наем. Докладната по темата беше входирана за разглеждане от кмета на община Брезник Васил Узунов. Мярката е във връзка с приемането на мерки за защита на гражданите и бизнеса, и справяне с икономическите последици вследствие усложнената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса COVID-19. “Правим го за втори път и трябва да го направим. Това е поне моето скромно мнение.”, каза председателят на Общинския съвет Иван Тинков.

Общинският съветник Венета Петрова предложи в списъка за освобождаване от заплащане на наем на общински имоти или терени да бъдат включени личните лекари в община Брезник. “Това предложение, направено от кмета на община Брезник е правилно, много навременно. Ние вече взимахме едно такова решение. Сега ще предстои второ, в зависимост от обстановката в страната. Но тъй като става въпрос за освобождаване от наем на определени помещения, посочени са конкретен списък. Аз предлагам към този списък да добавим и личните лекари, които плащат наем на Общината за помещенията които ползват. Те ползват помещенията, но вие сами виждате в каква сериозна обстановка се намираме.”, каза общински съветник Венета Петрова. Предложението за включването на личните лекари в списъка беше гласувано и прието от общинските съветници. На територията на община Брезник работят 6 лични лекари, които използат помещения общинска собственост.

С 12 гласа “за” общинските съветници приеха мярката за освобождаване от наем на неработещи бизнеси и личните лекари, които използват общински обекти или терени.

Виж също...

Loading...