През 2021 година за нуждаещи се жители на община Брезник ще има повече пари

Над 2 000 лева ще бъдат добавени към основния бюджет на Община Брезник за 2021 година. Средствата са в параграф 42-14 “обезщетения и помощи по решение на Общински съвет” и бяха увеличени по време на последното редовно заседание на Общински съвет-Брезник за настоящата година, предаде репортер на Zapadno.com.

На 18 декември общинските съветници приеха предложение на председателя на Общинския съвет Иван Тинков за увеличаване на средствата за обезщетения и помощи за сметка на парите за представителни разходи. До последното си редовно заседание общинските съветници са гласували за отпускането на общо 2 700 лева на жители на общината под формата на еднократни финансови помощи. Прочетете още по темата в публикацията: Парите за помощ на жители на Брезник да се увеличат за сметка на представителните разходи на общинските съветници.

Преди гласуване на докладната общинският съветник Ваньо Добринов попита дали средствата за обезщетения и помощи за настоящата година ще останат за 2021 година като остатък. Председателят на Общинския съвет Иван Тинков отговори, че по темата има уверение от кмета на община Брезник. “Както знаете няма остатък по смисъла на закона, но парите, които ще останат, да бъдат добавени към основния бюджет, който ще ни бъде гласуван. Ще имаме тази сума.”, поясни председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков. С 12 гласа “за” общинските съветници приеха средствата да бъдат пренасочени към параграфа за обезщетения и помощи по решение на Общинския съвет.

С решението си Общински съвет-Брезник прехвърли остатък от 380 лева от параграфа за представителни разходи в параграфа за обезщетения и помощи. По този начин наличните до момента на гласуване 2 800 лева се увеличиха на 3 180 лева. По време на петъчното заседание общинските съветници гласуваха за отпускане на еднократни финансови помощи на двама жители на общината. Общата сума за помощите е 800 лева. Това означава, че от увеличените на 3 180 лева средства за обезщетения и помощи към бюджета за 2021 година предстои да бъдат добавени общо 2 380 лева.

Виж също...

Loading...