Казус с хижата по пътя за Ждрелото на река Ерма трябва да бъде решен от общинските съветници на Трън

Общински съвет-Трън ще проведе последното си редовно заседание за настоящата 2020 година. Сесията е насрочена за 30 декември, а проектът за дневен ред е съставен от 14 точки, съобщиха от Общинския съвет.

Сред докладните, които общинските съветници ще разглеждат, е казус с хижата и механата в местността “Пейна воденица” в землището на град Трън. На заседанието трябва да се вземе решение за предоставяне под наем на недвижимия имот, който е частна общинска собственост. Причината е, че в началото на следващата календарна година силата на действие на договора изтича. След изтичането на договора трябва бъде направен нов търг за отдаване под наем. Това е разписано и в Стратегия на Община Трън за управлението на общинската собственост за мандата 2020-2023 година. Прочетете още по темата в публикацията: Търг за отдаване под наем на хижите в Трънско ще се проведе догодина, а за общинските земи ще се сключват по-дългосрочни договори.

Интересен факт е, че за хижа “Руй”, за която също в началото на 2021 година изтича договорът за наем, не е включена докладна в проекта за дневен редн за предстоящото заседание на Общинския съвет.

На 30 декември общинските съветници на Трън трябва да одобрят план-сметка за необходимите разходи за битови отпадъци през 2021 година в община Трън и определяне на размера на таксата за битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на физически и юридически лица за 2021 година. В началото на месец декември читателите на Zapadno.com научиха, че данъкоплатците на Трън трябва да осигурят близо половин милион лева за чистотата в общината.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...