Моми от село Сопица запяха предпразнично, за да известят началото на самодейността в местното читалище – ВИДЕО

Самодейността на народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица вече е факт, макар и във виртуалното пространство. В навечерието на празниците талантливи и симпатични моми към читалището на селото запяха фолклорна песен, за да поздравят всички хора, видя Zapadno.com.

В няколко поредни публикации запознахме читателите с активността на читалището на Сопица, което отскоро е с ново ръководство. Сред целите е развиването на самодейна фолклорна група, в която членуват дузина самодейци. Ръководител на групата е читалищният секретар Кристиян Ивайлов. Част от състава са младите таланти Нася Иванова и Цветелина Цветанова, които бяха представени вчера чрез Фейсбук профила Selo Sopica. “Скъпи приятели, читалищното настоятелство е изключително гордо с постъпките си и вече може да каже че самодейността в нашето село е факт. Това са Нася Иванова и Цветелина Цветанова изпълнители, пазители и ревностни съхранители на фолклора ни.”, анонсираха вчера от читалището.

Тази вече в онлайн пространството се състоя и първата премиера на изпълнение от двете момичета. Чрез него читалището пожелава на всички здраве, щастие, обич и успех през следващата година.

Вижте изпълнението на Нася Иванова и Цветелина Цветанова във видеото:

Виж също...

Loading...