През 2021 година обществената трапезария в Брезник ще храни 50 човека в продължение на 249 дни

Проектното предложение за обществената трапезария на Община Брезник за 2021 година е одобрено. Това стана ясно след проведено заседание на Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на месец декември Общински съвет-Брезник взе важно решение, свързано с проекта на Общината. Тогава местните общински съветници дадоха съгласието си от 1 януари 2021 година Общината да разкрие местна дейност „Обществена трапезария в община Брезник“. Това беше сред изискванията за кандидатстване по Фонд “Социална закрила”. Прочетете още по темата в публикацията: Обществената трапезария в Брезник храни крайно нуждаещи се жители с четири различни менюта.

Програмата, чрез която Община Брезник и още 27 общински администрации в страната ще получат финансиране, осигурява подкрепа на лица и семейства на социално подпомагане, хора без доходи, самотно живеещи с минимална пенсия, бездомни и лица от уязвими групи. Топъл обяд ще получатват и хора в тежка ситуация, вследствие на епидемичната обстановка – поставени под карантина, завърнали се от други държави, останали без работа и без доход. Храната за един човек на ден включва обяд (супа, основно ястие, хляб) и поне веднъж седмично десерт, поясниха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Общият бюджет на одобрения проект на Община Брезник е в размер на 39 840 лева. Лицата, до които ще достигне услугата, наброяват 50 човека. Всеки един от тях ще получава дневна дажба храна на стойност 3 лева и 20 стотинки в продължение на 249 дни.

Виж също...

Loading...