За 70-годишнината на Иван Ерулски от Трънско подредиха библиотечна експозиция в Регионалната библиотека

Библиотечна експозиция по повод 70-та годишнина от рождението на Иван Ерулски е подредена в Регионална библиотека “Светослав Минков” в Перник. Експозицията е подредена от отдел “Краезнание”, съобщиха от библиотеката.

Иван Ерулски е роден на 25 декември 1950 година в “Маринкова” махала на трънското село Ерул. Записва пернишкия Техникум по металургия и добив на черни и цветни метали. После се прехвърля в кюстендилския Техникум по хранително-вкусова промишленост. Завършва военно училище. Става преподавател по военно дело, физкултура и технологично обзавеждане на заведенията за обществено хранене. Работи като учител в ЕСПУ с преподаване на чужди езици – Перник, журналист, организатор културна и издателска дейност в oбщински комплекс “Дворец на културата”-Перник и в Регионален исторически музей-Перник.

Автор и съавтор е на около 49 издания. Изпъкват исторически и краеведски творби, както и разкази, стихотворения, пътеписи, есета, хроники, новели, публицистика, рецензии и публикации на обществено-политическа тематика. Някои от произведенията му са преведени на чужди езици. Иван Ерулски публикува под имената и псевдонимите: Иван Гюров, Иван Ерулски, Йоан Кръстов, Ивер и Валери Събев.

Снимка: Регионална библиотека “Светослав Минков”

Виж също...

Loading...