Най-голямото село в Трънско се сдоби с живо коледно дръвче, което беше засадено пред кметското наместничество

Живо коледно дръвче е засадено в градинката пред кметското наместничество на трънското село Филиповци, предаде репортер на Zapadno.com.

Дървото е с малки размери, но надеждата на местните е по-бързо да стане високо. Засадено е преди дни и с този акт се прекъсва традицията за коледно-новогодишните празници да се украсява откъснато живо дръвче. Малко след засаждането на живата елха е поставена и първата украса – две играчки, поставени от служител на социалния дом за възрастни хора в селото.

Коледната елха е транспортирана от горския разсадник на “Държавно горско стопанство-Трън” край град Трън. За засаждането е било необходимо да се изкопае голяма дупка, тъй като корените на дървото са дълги. Инициативата е по-младите жители на Филиповци. “Тази година решихме да посадим елха с тенденция да порасне, пък после и децата да я украсяват след нас.”, поясни кметският наместник Теодор Попов.

Пожеланията на кметския наместник към филиповчани и гостите на селото са да бъдат живи, здрави и всичко най-хубаво да им се случи за новата година.

Виж също...

Loading...