Директорът на музея в Брезник показа реставрирани експонати, които 60 години са чакали за изложба – ВИДЕО

Изложбата „Пътят на артефактите до музейната витрина”, която е подредена в изложбена зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник, проследява дълъг период от време чрез реставрирани експонати, предаде репортер на Zapadno.com.

Експозицията беше подредена наскоро в музея, но поради удължената до 31 януари 2021 година извънредна обстановка в страната и противоепидемичните мерки, няма как да бъде разгледана от посетители в музея. „Пътят на артефактите до музейната витрина” показва експонати, които от десетилетия са част от фонда на музейната институция, но до момента не са показвани, нито са били реставрирани. През настоящата година част от тези експонати бяха реставрирани от професионални реставратори чрез проект. Прочетете още по темата в публикацията: Музеят на Брезник подреди изложба с консервираните и реставрирани метални движими културни ценности.

От музея в Брезник се надяват през 2021 година посетители да могат на живо да се насладят на реставрираните и подредени експонати.

Вижте какво е показано в изложбата чрез видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...