За Община Брезник 2020 година е била напрегната, но много от заложените проекти са реализирани

Настоящата 2020 година почти завърши и в нейния край всеки поглежда назад, за да си даде равносметка за свършеното. Такава равносметка има и Община Брезник, която изпраща напрегната година, предаде репортер на Zapadno.com.

Напрегната е била 2020 година за Община Брезник, поради разразилата се в световен и национален мащаб пандемия от коронавируса COVID-19. Вследствие на пандемията са били стопирани множество дейности, основно в културния календар на Брезник, както и образованието на децата и учениците. “Другите неща, които Общината имаше като проекти, успя да завърши. Трите основни неща – завършихме ремонта на площада, завършихме първия етап на водопровода в Брезник, изградихме и новата подготвителна група в средното училище, в която вече започнаха да учат децата от 15 септември. Подобрихме, ако може да се каже, социалните услуги в пандемията, имайки предвид чрез реализирането на проект “Патронажна грижа”, който се разшири с компонент за борба с COVID-19.”, каза за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска. Равносметката за Община Брезник показва още, че много от заплануваните за настоящата година неща, са изпълнени.

Сред мащабните проекти, които ще се изпълнят през следващата 2021 година от Община Брезник са втори етап от ремонт на вопроводна мрежа в града и санирането на сградата на средно училище “Васил Левски”. Средствата за тези проекти бяха отпуснати от правителството в началото на месец декември и възлизат на 2 120 000 лева. “Ще продължим втори етап на водопровода и санирането на гимназията. Това са емблематични неща, както за тази година беше площадът. Така че това ще ни бъде приоритет.”, поясни заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска и отбеляза, че обстановката е динамична и ще се реагира в зависимост от ситуацията. Надеждата на местната власт е през новата година да успее да реализира това, което е заложено.

Пожеланието на Община Брезник към жителите е за здраве през 2021 година. “Най-важното е здравето. Да опазим себе си, семействата си, всичките си близки, приятели от пандемията, която в момента върлува. Да бъдем здрави, да бъдем позитивно настроение и да реализираме мечтите си в бъдеще.”, отправи пожелания заместник-кметът Мария Добревска от името на кмета на Брезник Васил Узунов.

Виж също...

Loading...