Фирма за превоз на пътници в Брезнишко получава 29 631 лева за преодоляване на икономическите последствия от пандемията с COVID-19

Близо 30 хиляди лева помощ ще получи фирмата за обществен превоз на пътници, която извършва курсове от и до населени места в община Брезник и трънското село Лялинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Общият размер на средствата е 29 631 лева и се отпускат на автобусен транспорт “Кракра” ООД. Финансовата помощ е със 100-процентови средства по процедура „Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014 – 2020 година.

Фирмата извършва превоз на пътници между градовете Брезник и Перник, както и по курсове за част от населените места в Брезнишко и трънското село Лялинци. В края на месец ноември автобусен транспорт “Кракра” временно преустанови част от курсовете за град Брезник, брезнишките села Бегуновци, Ноевци, Долна Секирна и от село Ребро. Причината за временното спиране на определени курсове е епидемичната обстановка в страната, която беше удължена до края на месец януари 2021 година.

Вчера от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията  оповестиха списък на предложените за финансиране заявления на автобусни превозвачи. Така броят на всички одобрени до момента фирми за автобусни превози е 552. Почти 14 милиона лева са вече изплатените средства на одобрените в началото на месеца 208 проектни предложения по мярката от първата оценителна сесия, поясниха от пресцентъра на ресорното министерство.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...