Община Трън получава 4 600 лева от правителството за покриване на разходи, направени покрай пандемията от коронавируса COVID-19

Близо 5 хиляди лева получава Община Трън като допълнителни средства от правителството. Парите са одобрени от Министерски съвет и са предназначени за покриване на разходи, направени покрай пандемията от коронавируса COVID-19, предаде репортер на Zapadno.com.

На 16 декември правителството одобри 15 милиона лева, които са допълнителни трансфери по бюджетите на Общините. Средствата са предназначени за възстановяване на направени разходи за осъществяване на противоепидемичните мерки и действията за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19, въведени със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, и за преодоляване на последиците от пандемията, съгласно Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето, поясниха от правителствената информационна служба.

Допълнителните средства за Община Трън са в размер на 4 600 лева. Те се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 година.

Виж също...

Loading...