Инспектори извършиха проверки в Брезник и установиха, че в града няма тържища за коледни елхи

През настоящата, както и през миналата кампания интересът към отсечени коледни елхи бе малък за сметка на живите елхи в контейнери. През периода от Регионална дирекция по горите-Кюстендил са закупени само 500 броя от заявените 1 500 броя  маркиращи пластини, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на ведомството.

От началото на месец декември горските инспектори извършиха 16 проверки на територията на Регионална дирекция по горите. Проверени са пазари, тържища, и други места за продажба на коледни елхи. При проверките са проверени  превозните документи (превозен билет) на коледните елхи както и наличието и правилното поставяне на контролните пластини. За проверките са съставени съответните Констативни протоколи в които освен номера на превозния билет са описани и номерата на контролните пластини. Не са констатирани нарушения на Закона за година, както и продажба на незаконно добити коледни елхи.

Горските инспектори са извършили 2 проверки в района на град Брезник. При проверките не са открити тържища за коледни елхи.

Виж също...

Loading...