Възстановяват курсове за Брезник, Бегуновци, Ноевци, Ребро и Долна Секирна след помощ от правителството

Курсове за обществен превоз на пътници от и към населени места на територията на община Брезник отново ще бъдат възстановени, съобщиха за Zapadno.com от автобусен транспорт “Кракра”.

Фирмата извършва обществен превоз на пътници от Перник до Брезник, села в общината и до трънското село Лялинци. В края на месец ноември 2020 година превозвачът временно преустанови част от курсовете за град Брезник, брезнишките села Бегуновци, Ноевци, Долна Секирна и от село Ребро. Причината бе удължената епидемична обстановка в страната до края на месец януари тази година.

В края на месец декември 2020 година стана ясно, че автобусен транспорт “Кракра” е сред фирмите, които получават финансова помощ чрез прилагане на схема за подпомагане от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014 – 2020 година. 29 631 лева е общият размер на средствата, които фирмата получава.

Финансовата помощ помага и за възстановяването на временно спрените в края на месец ноември курсове. В сила от утре, 4 януари, преустановените курсове до населени места в Брезнишко отново ще се изпълняват. Курсовете, които се възстановяват са:

6:00 часа – Брезник – Вискяр – Перник

9:00 часа – Брезник – Бегуновци – Перник

15:20 часа – Ребро – Брезник

22:30 часа – Перник – Ноевци

4:30 часа – Ноевци – Перник

12:00 часа – Перник – Батановци – Брезник

14:20 часа – Перник – Ноевци – Долна Секирна

12:10 часа – Перник – Мещица – Брезник

Цялото стандартно разписание на автобусен транспорт “Кракра” може да видите като натиснете тук.

Виж също...

Loading...