При проверки на манастири и храмове в общините Брезник и Трън не са констатирали нарушения на пожарната безопасност

Спокойно са преминали празничните дни за служителите на Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” във всички общини в област Перник. Това каза за Zapadno.com директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Борис Борисов.

Оперативната обстановка по време и покрай коледно-новогодишните празници е била спокойна. При проверки от служители на пожарната в манастири и храмове на териториите на общините Брезник и Трън не са констатирани нарушения. Само част от манастирите и храмовете са работили покрай празниците, поради извънредната епидемична обстановка в страната, поясни комисар Борис Борисов.

Zapadno.com припомня, че през месец декември 2020 година, служителите към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник стартираха проверки за безопасността в храмове, манастири, болнични заведения, старчески и социални домове във връзка с коледните и новогодишни празници.

Най-честите нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност са свързани с неизправни електрически инсталации, неправилно монтирани отоплителни уреди, нестандартни и подсилени електрически предпазители, неизправни евакуационни осветителни тела, недостатъчен брой противопожарни уреди, складирани материали по пътищата за евакуация и други, поясниха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...