Жител на Велковци: Защо цената на водата в селото е увеличена със 100 %, ВиК: Увеличението се определя от КЕВР

Жител на брезнишкото село Велковци се оплака от цената и качеството на водата в населеното място. От водния оператор, който обслужва селото, обясниха, че цената се определя от Комисията за енергийно и водно регулиране.

В писмо до Zapadno.com велковчанинът Светослав Михайлов попита защо водата в селото е увеличена. “Защо водата в с. Велковци е увеличена 100 %?”, попита той. Местният жител поясни, че преди е плащал по 78 стотинки за кубик вода, а сега той струва 1 лев и 30 стотинки. “То не е питейна вода, а се таксува като питейна вода. Няма пречиствателна станция в с. Велковци, а вода от Брезник нямаме вече 12 месеца.”, поясни Светослав Михайлов. Според него това е геноцид.

От ВиК-Перник обясниха, че цената на водата се определя от Комисията за енергийно и водно регулиране и е такава за селото от 3 години.

Абонатите в село Велковци се снабдяват с вода от местен водоизточник. Има възможност и за захранване с вода от питейния язовир “Красава”, но поради намалелите водни запаси селото разчита единствено на местния водоизточник.

Виж също...

Loading...