Пускат интернет в брезнишките села Ноевци, Бегуновци, Конска, Режанци, Гърло, Слаковци и Сопица

Решение за отдаване под наем на недвижими имоти общинска собственост в 7 брезнишки села беше прието от Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението беше прието на заседание на Общинския съвет, което се проведе на 18 декември 2020 година. От докладната става ясно, че на недвижими имоти, които са общинска собственост, ще бъдат разположени антени за доставка на интернет. Заявление за разполагането им е подадено през месец септември от управителя на фирмата-доставчик “Перник лан”.

Антените ще бъдат разположени в брезнишките села Ноевци, Бегуновци, Конска, Режанци, Гърло, Слаковци и Сопица. Елементите ще се монтират на покривите на различни общински сгради – административни делови, кметства и училището в Ноевци. Срокът за отдаването под наем на площи от тези недвижими имоти е 10 години. От Община Брезник поясниха, че с тази стъпка предстои селата да бъдат свързани с интернет.

От около месец интернет на същия доставчик е прокаран в брезнишкото село Велковци. Над 10 са абонатите от селото, които вече са свързани.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...