Кметът на Брезник и областният управител инспектираха мащабния ремонт в отсечката между Кошарево и Горна Секирна – СНИМКИ

Кметът на община Брезник Васил Узунов, областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов и директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Емилия Ваклинова инспектираха ремонта на пътя между брезнишките села Кошарево и Горна Секирна. Това съобщи областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов във Фейсбук профила си.

В участъка на пътя се изпълнява нивелетно фрезоване и асфалтиране. Оформят се банкети и канавки. Където е необходимо ще се почистят водостоци или ще се ремонтират според съответната необходимост. Предвидено е изпълнение на биндер, полагане на плътна асфалтова смес, ограничителни системи, маркировки и поставяне на знаци. В средата на месец декември 2020 година читателите на Zapadno.com първи научиха за мащабния ремонт. Прочетете още по темата в публикацията: Мащабен ремонт в Брезнишко: Реновират пътната отсечка между Кошарево и Горна Секирна – СНИМКИ.

Това е поредният пътен обект, за който държавата отпуска пари, и жителите, и гостите на областта ще могат да шофират по безопасни пътища. Ремонтът се извършва от Агенция „Пътна инфраструктура“ и трябва да бъде завършен до края на септември. Той е на стойност 2 691 314 лева и 95 стотинки с ДДС.

В края на миналата година правителството отпусна на община Брезник още 2 120 000 лева. От тези пари за 1 320 000 лева ще се направи реконструкция на вътрешна водопроводната мрежа в града – втори етап. Останалите 800 000 лева ще бъдат разпределени за саниране на училището в град Брезник.

Разгледайте още снимки от инспектирането на ремонтните дейности в пътната отсечка:

 

Снимки: Емил Костадинов

Виж също...

Loading...