Заместник-кметът М. Добревска към сурвакарите: Не обикаляйте домовете по селата, да опазим възрастните хора

Заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска апелира за спазване на противоепидемичните мерки по време на местните сурвакарски празници в брезнишките села. Апелът бе отправен в ефира на пернишкия телевизионен канал “Струма“.

Както вчера стана ясно местните сурвакарски празници в Брезнишко ще могат да се проведат през следващата седмица. Разрешението за провеждането им бе разписано със заповед от кмета на община Брезник Васил Узунов. В заповедта е записано, че организаторите на празниците по селата трябва създадат много добра организация. Сурвакарите и персонажите в сурвакарските групи трябва да са на разстояние един от друг, а публиката по площадите да бъде с защитни средства на лицата. Срещите с други сурвакарски групи по селата и обикалянето на домовете са забранени.

Заместник-кметът Мария Добревска апелира по време на местните сурвакарски празници да не се обикалят домовете на хората. “Знаете, че в малките населени места пребивават повече възрастни хора. Опасно е за тях контактът с по-младите. Така че призовавам нашите сурвакари, които все пак са решили, че ще правят нещо на 13-ти и 14-ти, да спазят противоепидемичните мерки и да бъдат добри.”, каза заместник-кметът на община Брезник по канал “Струма”.

За спазване на мерките ще следят служители на Районно управление-Брезник, както и кметове и кметски наместници по населените места.

Виж също...

Loading...