Над 400 полицейски патрула са мобилизирани за тази нощ, за да се предотвратят инциденти по пътищата

430 патрула на Пътна и Охранителна полиция тази вечер ще бъдат мобилизирани, за да се предотвратят инциденти по пътищата. Те ще патрулират с включени светлинни сигнали, за да обозначат опасните места. Това съобщи на брифинг в Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. В него участва и изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към момента пътната обстановка в по-голямата част на страната е нормална, с изключение на Северозападна България. Там все още е тежка, заради продължаващия снеговалеж, но всички институции работят заедно за отстраняването на проблемите, заяви министърът. Той обобщи, че в рамките на днешния ден няма пътнотранспортни произшествия със загинали, има само едно, при което има леко ранен човек.

Министър Терзийски призова всички водачи на превозни средства да са особено внимателни, защото прогнозата е валежите да продължат до средата на седмицата, а след това се очаква рязко падане на температурите, което ще влоши нещата. Освен да тръгват добре подготвени на път – с добри гуми и заредени резервоари с незамръзващи стъклопочистващи препарати, водачите следва да са внимателни и към пешеходците, които в този сезон са особено уязвими.

Виж също...

Loading...