Водата за град Трън ще потече до часове след като пуснаха една от помпите в станцията в Банкя

До часове ще бъде пусната водата за град Трън. Около обяд е започнало пълненето на резервоара за питейна вода над града. Това съобщи специално за читателите на Zapadno.com управителят на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов.

Тази сутрин служители на ВиК са успели да достигнат до наводнената вчера помпена станция в трънското село Банкя. Една от трите помпи е изгоряла от водата, която е нахлуха в сградата. Друга помпа пък функционира и към 12 часа е пусната да изпомпва вода към резервоара за Трън. След като резервоарът се напълни достатъчно водата към абонатите в пограничния град ще бъде пусната. “Нивото на реката е паднало и като отидоха сутринта колегите на помпената са успели да пуснат едната помпа. Сега от 12 часа вече помпата работи и качва вода в резервоара, така че до няколко часа нещата да се оправят. Хубаво би било да предупредим хората, че първоначално водата няма да става за пиене, защото виждате какво е положението – колко е буйна реката и колко кална вода идва.”, поясни пред репортер на Zapadno.com управителят на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов.

В момента се работи по включване на третата помпа в помпената станция, за да може да бъде резервна, ако се наложи.

Вчера първо читателите на Zapadno.com научиха, че помпената станция за вода за Трън е залята от придошлата река в село Банкя. Помпите качват вода от ниската част на село Банкя до резервоар над Трън, откъдето пък жителите на града се снабдяват с вода за питейно-битови нужди.

Снимки: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...